Hoppa till innehåll

Pure Hamster Gourmet

99,00 kr199,00 kr

Artikelnr: 00195 Kategori: Etiketter: , , , ,

Helfoder utan pellets, utvecklat för Guldhamstrar och Dvärghamstrar

Produktbeskrivning
Ett variationsrikt helfoder av 100% naturliga råvaror. Helt utan tillsatser!
Receptet är balanserat för att tillgodose hamsterns näringsbehov på naturlig väg och varje ingrediens noga utvald för att stödja en god hälsa.

Variationen på det lyxiga, smakrika innehållet låter hamstern uppleva olika spännande dofter, smaker, former och konsistenser. På så vis får de utlopp för flera av sina naturliga behov.

Sammansättning:
Helt spannmål (dari, korn, vete, bovete, paddyris, nakenhavre), gröna ärtor, hirs (senegalhirs, vit hirs, algerhirs, gul hirs, japanhirs), grönsaker (morot, broccoli, rödbeta, tomat, selleri, vitkål), bondbönor, örter (nässlor, mynta, koriander, körvel, ros), gammarus (4 %), bockhornsklöverfrö (2 %), kanariefrö, silkespuppor, solrosfrö, linfrö (1%), rapsfrö, safflor, BSF larver, puffat korn, puffat vete, puffad majs (1 %), sötpotatis (1 %), snäckskal, röda linser, nigerfrö. Inga tillsatser.

Analytiska beståndsdelar per kg foder:

Protein 17,3%, fett 5,6%, fibrer 9%, Ca 0.8%, P 0.35%, Vitamin D3 800 IU, Vitamin A 5600 IU

Användning:

Ge hamstern ca 1,5 matsked (= 10 g) dagligen.
Du kan kombinera med lite färska grönsaker några gånger i veckan.
Ge alltid fri tillgång till vatten.
Inga vitamin- eller mineraltillskott behövs till detta foder.

Förvaring:
Förvaras mörkt, svalt och torrt.
Följ länken och läs mer om foderförvaring HÄR

Passar fodret även dvärghamstrar?

Detta foder utvecklades specifikt eftersom många hamstrar ratar pellets. Det kan användas till både guldhamster och dvärghamster!
Dvärgarna är mer känsliga för socker men det är väldigt få ingredienser som har lite högre naturlig sockerhalt (sötpotatis 1% och majspuffar 1%). Dessa ingredienser är otroligt nyttiga och med den låga mängden får hamstern i sig ungefär en bit i veckan, vilket är lagom.
Hamstrar med uppvisade symptom på diabetes ska självklart undvika det, men om hamstern är frisk går det jättebra.

Nedan kan du läsa om några av våra särskilt utvalda råvaror:

Gammarus

Små sötvattenskräftdjur med hög proteinhalt och låg fetthalt. Väldigt rika på vitaminer, mineraler och spårämnen. Gammarus står för majoriteten av fodrets vitamin D3!

Silkespuppor

Torkade puppor av silkesmal. Proteinrika och fulla av nyttiga fettsyror.Silkespuppan innehåller även viktiga vitaminer (A,B,C,E) spårämnen som selen och koppar, samt ett ämne (1-deoxynojirimycin) som naturligt verkar mot diabetes.

Koriander

En ört med många hälsofrämjande egenskaper. Rik på kalcium, järn, magnesium och vitamin A, B, C och K. Koriander har visats minska kolesterolhalten i blodet, reglera blodsockernivåer och har en antibakteriell och antiinflammatorisk verkan.

Nässlor

En näringsrik växt med antiinflammatoriska egenskaper som är rik på protein, mineraler, vitaminer och antioxidanter. En av de mest kalciumrika örterna.

Bockhornsklöverfrö

Fenugreek på engelska. Ett proteinrikt frö med låg fetthalt. Studier har visat att dessa frö har flera hälsofrämjande egenskaper i gnagares diet; som att stödja matsmältning, sänka blodsocker och kolesterol, verka antiinflammatoriskt samt motverka fetma.

Broccoli + tomat

Dessa grönsaker har låga nivåer av naturligt socker och innehåller många viktiga vitaminer och antioxidanter. Studier har dessutom visat att just kombinationen mellan broccoli och tomat kan ha en särskilt effektiv effekt mot tumörers utveckling.

 

Vikt N/A
Vikt

400g, 1,1kg