Hoppa till innehåll

Om Djurlycka

Djurlycka är en enskild firma med organisationsnummer 8209071607 som är registrerat hos skatteverket under Döös, Sophia.

Jag som har skapat Djurlycka heter Sophia och djur är mitt liv. Så har det alltid varit.

När jag var liten kom jag till min mammas förfäran hem-dragandes med paddor, tångräkor och diverse insekter med mera. Jag växte upp med fåglar och fiskar, andra djur var länge förbjudna i hemmet eftersom min farmor var pälsdjursallergiker. När jag var tio år lyckades jag till slut tjata till mig en guldhamster, min kära lilla Tusse!

Många underbara djur har det blivit sedan dess!
När jag var tonåring ville jag bli veterinär och praktiserade därför fyra månader vid en smådjursklinik. Även om det var mycket intressant så fick det mig att tänka om lite. Istället för att främst jobba med sjuka djur ville jag jobba med att få friska djur i fångenskap att må bra, så jag valde att utbilda mig till Biolog. Djurs beteenden har alltid fascinerat mig. Mitt magisterexamensarbete handlade om att utveckla två miljöberikningar för Surikaterna på Skansen Akvariet och att studera vad berikningarna fick för effekt på deras beteenden. Det var fantastiskt roligt och intressant, jag fick faktiskt äran att komma och hålla en presentation av mitt arbete vid Borås Djurparks miljöberikningskonferens 2009.

Jag har haft många olika smådjur och de kommer alltid att vara en stor del av mitt liv. Katter, illrar, möss och råttor kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta.

Jag har en master i biologi med inriktning på Etologi. Under min utbildning fick jag lära mig mycket som jag har stor användning för idag. Även om vi inte gick in så mycket på olika arter och vad de specifikt behöver för att må bra så gav det mig en värdefull förståelse för hur man kan studera djur. Det fick mig att söka vidare kunskap, något jag fortfarande gör var dag.

Tanken med Djurlycka

Jag tycker att det är viktigt att skilja på fakta och fakta när det gäller djur. Jag har märkt att folk väldigt fort litar på det de läser utan att ifrågasätta det och kräva belägg för den fakta som sprids. Detta har lett till att det cirkulerar många myter och felaktiga påståenden om djurs skötsel. Tanken med denna webbsida är att den skall fungera som ett kunskapscenter och jag vill INTE späda på opålitliga eller tveksamma påståenden. Därför söker jag svar inom vetenskap och praktisk erfarenhet samt är noga med referenser till den fakta som finns att hämta här.

Jag hoppas att många kommer att ha stor nytta av webbsidan.