Hoppa till innehåll

Pure Parakeet Gourmet 1kg

129,00 kr

3 i lager

Artikelnr: 00202 Kategori: Etiketter: , ,

Lyxigt tillskottsfoder utvecklat för parakiter.

Produktbeskrivning
Ett variationsrikt foder av 100% naturliga råvaror. Helt utan tillsatser!
Frö, helt spannmål, grönsaker, örter och gammasus. Varje ingrediens är noga utvald för att stödja en god hälsa.
Denna blandning innehåller gott om fullvärdigt protein, vilket passar extra bra vid ruggning, avel och utomhusvistelse.

Variationen på det lyxiga, smakrika innehållet låter fåglarna uppleva olika spännande smaker, former och konsistenser. På så vis får de utlopp för flera av sina naturliga behov.

Sammansättning:
Hirs (senegalhirs, vit hirs, algerhirs, gul hirs, japanhirs), helt spannmål (dari, korn, vete, bovete, paddyris, nakenhavre), grönsaker (morot, broccoli, rödbeta, tomat, selleri, vitkål), frö (kanariefrö, bockhornsklöverfrö, solrosfrö, linfrö, rapsfrö, safflor, hampafrö, pumpafrö, nigerfrö), örter (koriander, körvel, nässlor, mynta, ros), gammarus (1,5 %), krossad sojapellets, snäckskal. Inga tillsatser.

Analytiska beståndsdelar per kg foder:
Protein 14,4%, fett 6,3%, fibrer 9%, Ca 0.65%, P 0.35%, Vitamin D3 400 IU, Vitamin A 4500 IU

Användning:
Erbjud dagligen. Kan kombineras med pellets, färska grönsaker och groddar efter behov, samt vitaminer 2 gånger i veckan. Fri tillgång till vatten.

Förvaring:
Förvaras mörkt, svalt och torrt.
Följ länken och läs mer om foderförvaring HÄR

Nedan kan du läsa om några av våra särskilt utvalda råvaror:

Gammarus

Små sötvattenskräftdjur med hög proteinhalt av god kvalitet och låg fetthalt. Väldigt rika på vitaminer, mineraler och spårämnen. Vi använder gammarus som ett hälsosamt substitut för de insekter och smådjur som parakiter annars äter i det vilda.

Koriander

En ört med många hälsofrämjande egenskaper. Rik på kalcium, järn, magnesium och vitamin A, B, C och K. Koriander har visats minska kolesterolhalten i blodet, reglera blodsockernivåer och har en antibakteriell och antiinflammatorisk verkan.

Nässlor

En näringsrik växt med antiinflammatoriska egenskaper som är rik på protein, mineraler, vitaminer och antioxidanter. En av de mest kalciumrika örterna.

Bockhornsklöverfrö

Fenugreek på engelska. Ett proteinrikt frö med låg fetthalt. Studier har visat att dessa frö har flera hälsofrämjande egenskaper; som att stödja matsmältning, sänka blodsocker och kolesterol, verka antiinflammatoriskt samt motverka fetma.

Broccoli + tomat

Dessa grönsaker har låga nivåer av naturligt socker och innehåller många viktiga vitaminer och antioxidanter. Studier har dessutom visat att just kombinationen mellan broccoli och tomat kan ha en särskilt effektiv effekt mot tumörers utveckling.

 

Vikt 1,0 kg