Hoppa till innehåll

Örter

Örter är naturens medicin samt en underbar och uppskattad källa till många viktiga mineraler!

Precis som med grönsakerna har alla våra örter torkats med skonsamma metoder för att bevara naturliga näringsämnen och hälsofrämjande egenskaper.

Örter är en viktig del i många arters föda. I Djurlyckas utbud finner du flera olika sorters örtblandningar. Prova dig fram till vad dina djur har för favoriter!

Björnbärslöv (Rubi fruticosi folium) har inte bara antiinflammatorisk och antibakteriell effekt. De är också mycket hälsosamma tack vare dess tanniner, eteriska oljor och stora mängder C-vitamin.

Hallonblad (Rubi idaei folium) innehåller gott om råprotein, kalcium, kalium, järn samt vitamin B, C och E. De har även länge ansetts kunna sänka blodsockernivån samt verka stödjande på urinvägar.

Svartkämpar (Plantago Ianceolata) är rika på vitamin C. De har en antiinflammatorisk effekt och stöder sårläkning. De stora mängderna kostfibrer stöder samtidigt matsmältningsprocessen.

Maskrosblad (Taraxacum folium) innehåller många viktiga mineraler (kalium, kalcium), spårämnen (järn) och vitaminer (särskilt vitamin A, vitamin C och vitamin D). De älskas av många djur och bidrar också till att stärka immunförsvaret.
Dill (Caulibus anethum) innehåller en stor mängd protein, kostfibrer och mineraler som kalium, kalcium och natrium. Den är känd för att underlätta matsmältningsproblem och uppblåsthet/gaser.
Persilja stjälkar (Petroselinum crispum) är en aromatisk delikatess som är fullproppad med nyttigheter så som antioxidanter, vitamin A, C och K samt höga halter av kalcium. Persilja innehåller dessutom anticancerogena substanser, har antibakteriella egenskaper och stöder matsmältningen med mera.    
Echinacea (Echinacea purpurea) har en stödjande effekt på immunsystemet. Dess stora mängder kostfibrer stöder även matsmältningen. Ett mycket hälsosamt tillskott i fodret för många arter.
Citronmeliss (Melissae officinalis folia) har en lugnande, lindrande och avslappnande effekt. Den innehåller också viktiga mineraler och spårämnen.
Brännässlan (Urticae folium) utmärker sig som ”super” ört, motiverat av stora mängder kalium, järn, kalcium och kiselsyra. Den innehåller vitamin C, B och K. Dessutom är den förknippad med många hälsofrämjande effekter.
Pepparmyntan (Mentha piperita folium) innehåller mycket vitaminer och näringsämnen. Den verkar både inflammationshämmande och kramplösande samt stärker matsmältningen. 

Ringblomman (Calendula officinalis) anses ha många hälsofrämjande effekter. Tex som att vara milt lugnande, ha positiv effekt på matsmältningen, vara antibakteriell, antiinflammatorisk, svampdödande, läkande och stödja immunförsvaret.

Kamomill (Matricaria recutita) är en av de mest kända och äldsta medicinalväxterna. Det är också en hälsosam och välsmakande foderväxt för många djur. Kamomill stöder läkningsprocesser, har en antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Dessutom hjälper den ofta vid magproblem.

Rosor (rosa flores) innehåller en stor mängd eteriska oljor samt mycket vitamin C. Det är ett omtyckt och hälsosamt tillskott för många djur.
Solrosblad (Helianthus annuus L. flores) är ett hälsosamt och välsmakande tillskott som anses ha milt rogivande egenskaper och kunna verka lindrande för både magproblem och luftvägsproblem i form av brygd (te gjort på solrosblad).
Humle (Humulus) är ett naturligt och hälsosamt kosttillskott. Det är känt att vara smärtstillande, antiseptiskt, kramplösande, aptitretande och lugnande
Hibiskusblommor är en hälsosam delikatess med antispasmodisk och antibakteriella effekter.

Rödklöver (Trifolium pratense) är en oerhört älskad ört av många djur! Rödklöver är rik på kalcium, B-vitamin, C-vitamin, krom, magnesium, kalium och fosfor.

Blåklint (Centaurea cyanus) är en omtyckt växt med matsmältningsstödjande och aptitretande effekt.