Hoppa till innehåll

Möss till Skånes Djurpark

I förra veckan blev jag uppringd av zoologen på Skånes Djurpark! Hon hade blivit rekommenderad min musuppfödning Tinyfeets av föreningen Sydsvenska Smådjursvänner. Anna berättade att de gärna vill samarbeta med seriösa uppfödare och undrade om jag kunde tänka mig låta några möss flytta dit. De har nämligen tre stora, fina och spännande visningshägn som skulle göra vilka möss som helst överlyckliga!

Så idag besökte jag dem och lämnade sex små muslingar. Tre vita, två siameser och en burmese. Alla är honor, de bildar två små grupper. Nu hade jag inte fler att släppa iväg men efter hand som jag får fler ungar jag kan avvara kommer grupperna att öka något samt en tredje grupp skapas.

Här på bilden ser vi zoologen Anna (till vänster) och en djurskötare med vars en siamese. Naturhägnet syns i bakgrunden. De va mycket intresserade av hur man kan skapa en så bra miljö som möjligt för mössen! Jag kan lova att det va tre lyckliga och äventyrsglada små möss som utforskade första hägnet medans jag va där! På Djurlyckas Facebooksida kan man se en videosnutt av när de utforskar sitt nya hem.

De köpte även foder av Djurlycka och jag ser verkligen fram emot framtida samarbeten med Skånes Djurpark.