Mina nataler kommer från avelslinjer där det ligger flera generationers temperamentavel bakom. Här kommer en liten beskrivning av de som kan tänkas användas i avel.

HONOR

Heart

Cinnamon saddleback variegated

Heart kommer från Skåne. Hon är en jätte snäll tjej och mamma till C-kullen. Väldigt nyfiken och framåt. Det går oftast lätt att plocka upp henne, hon är mjuk och trevlig. Heart är framåt och lätt att hantera. Hon skuttar inte iväg när man håller henne.

Harmony

Argente (Amber) Head spot varietated

Harmony kom tillsammans med Heart och Sugar från Skåne. Hon är väldigt mjuk och snäll, hon har alltid haft ett mycket milt temperament. Hon var först den bästa av systrarna men blev med tiden omsprungen av Heart eftersom Harmony nu har en tendens att skutta iväg när man håller henne.

SE-Tinyfeets Cookie

Cinnamon. variegated

Min favorit i C-kullen. Väldigt snäll och nyfiken. Kommer självmant upp i handen ibland och skuttar inte iväg.

SE-Tinyfeets Creamy

Argente.  Head spot variegated

SE-Tinyfeets Candy

Argente.  Head spot variegated

SE-Tinyfeets Cool

Ruby eyed agouti. Saddleback variegated

SE-Tinyfeets Chill

Ruby eyed agouti. Saddleback variegated

SE-Tinyfeets Charming

Cinnamon Saddleback variegated

SE-Tinyfeets Chewy

Cinnamon Saddleback variegated

HANAR

Sugar

Cinnamon Head spot variegated

Sugar kommer från Skåne. Han är en dömysig, gullig liten kille och pappa till C-kullen. Snäll och nyfiken. Kommer ofta på eget bevåg. Han är lätt att lyfta upp och gosa med och jag kan bära runt honom i famnen utan att behöva vara orolig att han ska skutta rakt ut i luften som så många andra nataler gör.

Sunshine

Argente. Saddleback variegated

Sunshine har alltid varit väldigt snäll och framåt. Han kom rusandes upp längs armen redan som liten. Dessutom har han aldrig fått för sig att skutta iväg när man hållit honom utan han stannar i famnen. Han har många fina och ovanliga egenskaper som jag skulle vilja bevara. Dock en gnutta sprallig i min smak. Väldigt mycket fart på honom.

Moonlight

Argente. Solid

Moonlight har alla fördelar som Sunshine har men är istället väldigt lugn och stillsam. Jag kan lätt lyfta upp och bära runt honom. Han gillar att ligga innanför morgonrocken och mysa. En klar favorit, både till temperament och utseende.

Nalle

Ruby eyed agouti. Solid

Nalle är en riktig godbit. Han är jättesnäll och go. Lagom aktiv och lätthanterad. Så fort han hör att jag är i köket, då sitter han på gallerdörren och väntar på att få komma ut (men aldrig på ett stressat eller understimulerat sätt). Nalle skuttar aldrig iväg när jag håller honom.

R.I.P

SE Tsunamis Gabriella

Ruby eyed white

Mamma till A-kullen.

SE Tsunamis Gigi

Black eyed white

Mamma till B-kullen.

SE Golden’s Manon (tv) och SE Golden’s Ison, Aka Sune (th)

Sune var pappa till A och B kullen.