Hoppa till innehåll

B-natural groddblandning 700g

Produktpoäng : 10Poäng

62,50 kr

Slut i lager

Artikelnr: 00194 Kategorier: , Etiketter: ,

Vår groddblandning består av noga utvalda ingredienser som erbjuder djuret lättsmält och fullvärdigt protein. Groddarna innehåller även viktiga vitaminer, fettsyror och antioxidanter. Ett kompletteringsfoder som älskas av så väl fåglar som gnagare!

Kompletteringsfoder till fåglar och gnagare.

Sammansättning:

Bovete, gröna ärtor, mungbönor, carlinärtor, dari, korn, vete, paddyris och nakenhavre.

Användning

Erbjud gärna groddar tillsammans med andra färska grönsaker några gånger i veckan.

  1. Blötlägg: Skölj önskad mängd noga i en groddburk eller sil under vattenkran. Täck med vatten och låt stå ca 8 timmar (till exempel över natten) i rumstemperatur. Produkten sväller då till dubbel storlek. Använd groddburk eller glasburk täckt med tunn textil så att groddarna kan “andas”.
  2. Skölj: Häll av vattnet och skölj noga. Låt vattnet rinna av och burken stå. Fukten som finns kvar i burken får groddar att bildas.
  3. Fortsätt skölja två gånger per dag tills alla groddarna är 2-6 mm långa. Det brukar ta ca 4 dygn.
  4. Försäkra dig om att groddarna ser fina och fräscha ut samt luktar friskt. Skölj och servera! Färdiga groddar kan förvaras i kylskåp ett dygn, eller frysas.

Varför grodda?

I ett foder av naturliga ingredienser kan inte kroppen tillgodogöra sig alla näringsämnen, en del av dem går helt enkelt till spillo. Detta är särskilt aktuellt för protein. De flesta vegetabiliska livsmedel har brist på en eller flera essentiella aminosyror (proteinets byggstenar som måste intas via föda). Äter djuret en växtbaserad kost bör man därför kombinera råvaror på rätt sätt för att det ska få i sig tillräckligt av alla aminosyror. Baljväxter är rika på Lysin men har låga halter av Metionin, medans spannmål är precis tvärt om. Genom att kombinera baljväxter med spannmål kompletterar de varandra! Groddning är en process som gör att protein och mineraler i råvaran blir lättare för kroppen att ta upp. Även proteinhalt och vitaminmängd ökar markant!

Vikt 1,0 kg